alushousujen tarina

MISTÄ IDEA LÄHTI?
Miettiessäni vastausta kysymykseen, tarkkaa ajankohtaa en osaa sanoa. Se on kytenyt mielessäni jo vuosia. Valmistuttuani Vaatetusalan artesaaniksi vuonna 1994 Wetterhoffin käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta mielessäni kävi aika ajoin vaatteiden teollisuustuotanto Suomessa.
Aika ja maamme tilanne oli tuolloin täysin erilainen. Vaateteollisuus siirtyi halvempiin maihin, minä työttömäksi ja vaatteiden halpatuotanto valtasi markkinat. Halusin kuitenkin työllistyä alalle, joten urani yrittäjänä alkoi vaatetusalan yrittäjäkoulutuksen jälkeen vuonna 1998.
Aloitin ompelemalla mittatilausvaatteita, jotka vaihtuivat hyvin pian sisustustekstiilien ompeluun ja myyntiin, sillä 2000-luvun alkupuolella alkoi suuri sisustusbuumi nostaa päätään. Sain kunnian tehdä töitä Suomen nimekkäimpien sisustussuunnittelijoiden sekä -arkkitehtien kanssa, iso kiitos heille niistä vuosista!
Ajat muuttuvat ja me sen mukana.
Vuoden 2018 alussa ystäväni näki työpaikkailmoituksen, jossa haettiin tekstiilialan ammattilaista yritykseen, joka uudelleensisustaa risteilyaluksia. Tartuin tilaisuuteen innostuneena ja viihdyin työssäni, mukavien työkavereiden joukossa.

UUDEN EDESSÄ…
Keväällä 2020 maailma meni kiinni ja minut lomautettiin. Oli aika herättää vanhat haaveet henkiin ja syntyi ajatus alkaa valmistamaan aikuisten naisten arkialushousuja, jotka ovat suomalaisille mitoitetut.
Vaikka tarjolla on paljon valikoimaa, mielestäni niissä tuntui aina olevan jokin vialla mm. liian pienet ja kiristävät lahkeensuut, eivät tulleet riittävän ylös ja näin ollen rullautuivat vatsan alle istuttaessa sekä liian lyhyt eteen tuleva kaksinkertainen haarapala.
Me ihmiset olemme kaikki eri mallisia ja mieltymykset ovat erilaisia. Moni kokee kuitenkin nämä edellä mainitut asiat myös ongelmakseen ja siihen olen pyrkinyt vastaamaan.
Alushousut ovat malliltaan myös mahdollisimman yksinkertaisia ilman kutittavia pesu- ja kokolappuja sekä irtoavia ruusukkeita.
Alusta asti oli myös selvää, että alushousuista tehdään niin kotimaiset kuin on mahdollista.
Kankaat kutoo Orneule Oy, kuminauhat Inka Oy ja alushousut ommellaan Naantalin saaristossa Rymättylässä, ompelulanka valmistetaan Saksassa.

Toivottavasti onnistun helpottamaan myös sinun arkeasi ainakin alushousujen osalta.

Terveisin,
Riikka Palmunen